Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
plecionka Terminator / wyrabia obręb górny

|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 16:34 Temat postu: Dokąd zmierza Stowarzyszenie. |
|
|
W wyniku splotu wielu niepomyślnych okoliczności Andrzej Pawlak złożył rezygnację z członkostwa w zarządzie Stowarzyszenia Plecionkarzy i Wikliniarzy Polskich.
Co dalej ? _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
Z wikliny można wypleść wszystko ,ale nie wszystko warto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 16:34 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mietas9 Czeladnik

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 21:13 Temat postu: |
|
|
Jestem zaskoczony tym faktem .
Nie byłem na ostatnim walnym zebraniu z przyczyn zawodowych i nie wiem jakie kierunki stowarzyszenia nakresłił prezes Górczynski z nowym zarządem.Myślę ,ze Andrzej Pawlak Będzie dalej pomagał stwarzyszeniu w sensie organizacyjnym i doradczym.
Powinno być zorganizowane spotkanie członków w tym temacie i dyskusja. _________________ mietas9
Mieczysław Rybarczyk
www.mr-wiklina.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
kesawk Mistrz

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 17:11 Temat postu: |
|
|
Jak kolwiek by się nie potoczyły losy Andrzeja Pawlaka to jedno jest pewne, że Andrzej powinien być koordynatorem działań w zakresie Światowego Konkursu Plecionkarskiego. To postać, która się na tej arenie liczy. _________________ Mieszkam wszędzie, ale najczęściej w Malborku :)Zdzisław Kwasek
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 19:36 Temat postu: |
|
|
Kierunki rozwoju nakreślone przez prezesa Górczyńskiego są przynajmniej dla mnie niejasne, ale poczekamy zobaczymy.Być może maje oczekiwania są po prostu inne.
Zgadzam się z Mietasem że konieczna jest dyskusja w zaistniałej sytuacji.
W miniony poniedziałek Andrzej Pawlak ogłosił publicznie rezygnację ,zaznaczając że pomoże jeśli zarząd się do niego zwróci _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
Z wikliny można wypleść wszystko ,ale nie wszystko warto.
Ostatnio zmieniony przez plecionka dnia Pon Paź 06, 2008 21:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mietas9 Czeladnik

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 20:37 Temat postu: |
|
|
Polityka zawszesię miesza, jak są osiągnięcia.a Stwarzyszenie ma takie.
Co się tyczy młodych, to nie jestem do końca taki pewny??.
Wiele też wyjasnia brak aktywnej strony internetowej stowarzyszenia.oraz mozliwosci kontaktu z telefonicznego z prezesem
(nie ma takiego numeru) Jezeli szef takiego gremium nie pilnuje takich wg mnie podstawowych spraw to delikatnie , coś tu nie gra.
Jest to stowarzyszenie ogolnopolskie z zasięgiem europejskim.i takie winno zostać z dodatkiem większej dbałości o sprawy plecionkarzy
Co się tyczy spraw statutu to gdzie taki można poczytać ?
Miejmy nadzieję że będzie zebranie w tej sprawie i myślę że dostanę zawiadomienie co do jego terminu _________________ mietas9
Mieczysław Rybarczyk
www.mr-wiklina.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 13:31 Temat postu: |
|
|
Strona nie działa ,to fakt i wielka porażka ,ale zdaje się że w tej sprawie coś ma się zmienić ,bo wygasł abonament starej i będzie nowa. _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
Ostatnio zmieniony przez plecionka dnia Pon Paź 06, 2008 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
PREZES STOWARZYSZENIA Podglądacz / zamiata pracownię

|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 22:14 Temat postu: Zarząd |
|
|
Zapraszam kolegów na zarząd 6 pażdziernika o godz.18.30 który odbędzie się w Nowotomyskim Ośrodku Kultury.Pozdrowienia! Rafał Górczyński
Numer telefonu 504 038 087 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 00:22 Temat postu: |
|
|
Jak miło aż mi lepiej, jednak wszystko można wyjaśnić. _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
Ostatnio zmieniony przez plecionka dnia Pon Paź 06, 2008 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mietas9 Czeladnik

|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 06:55 Temat postu: |
|
|
przyjmuję informację
szkoda że w taki sposób się o tym dowiaduję,ale i tak dobrzę ,ze jest taka informacja.
czuję się zaproszony i oczywiście będę obecny.
Może wreszcie podyskutujemy o stanie plecionkarstwa
forum odniosło skutek.
pozdrawiam _________________ mietas9
Mieczysław Rybarczyk
www.mr-wiklina.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 11:54 Temat postu: |
|
|
Ja też ,będę obecny Pozdrawiam
Potem opiszemy nasze wrażenia. _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 22:15 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich jesteśmy po spotkaniu z zarządem.
Wiele kwestii zostało wyjaśnionych,w związku z tym pousuwałem te fragmenty moich postów które mogły sugerować napaść na zarząd ,albo wynikaly z nieznajomości stanu rzeczy.
Moim celem jest podjęcie merytorycznej dyskusji o przyszłości plecionkarstwa i poprawie losu plecionkarzy i wikliniarzy w zakresie ,w jakim Stowarzyszenie może działać.
Prezes Górczyński lub ktoś inny z zarządu będzie zamieszczał na forum rożne informacje z życia Stowarzyszenia m in terminy spotkań i inne.
Pozdrawiam i przepraszam wszystkich ,którzy mogli się poczuć dotknięci moimi wpisami. _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
|
Powrót do góry |
|
 |
mietas9 Czeladnik

|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 18:51 Temat postu: |
|
|
długo się zastanawiałem co napisać po tym spotkaniu.Pewne sprawy się wyjaśniły mam też nadzieję że dyskusja na temat stanu plecionkarstwa
będzie się rozwijać
I że informacje na bieżąco będziemy mogli przeczytać na czynnej stronie internetowej stowarzyszenia
. _________________ mietas9
Mieczysław Rybarczyk
www.mr-wiklina.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
kesawk Mistrz

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 09:26 Temat postu: |
|
|
Wielka szkoda, że nie mogłem uczestniczyć w posiedzeniu. W tym czasie prowadziłem plener żywych form wikliniarskich w Paprotach bez dostępy do internetu. Może ktoś z obecnych na posiedzeniu podzieli się z nami treścią i wnioskami?
P.S. Proszę Prezesa o wklejenie na forum deklarację do pobrania a także Statut Stowarzyszenia. _________________ Mieszkam wszędzie, ale najczęściej w Malborku :)Zdzisław Kwasek
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 08:23 Temat postu: |
|
|
plecionka napisał: | Witam wszystkich jesteśmy po spotkaniu z zarządem.
Wiele kwestii zostało wyjaśnionych,w związku z tym pousuwałem te fragmenty moich postów które mogły sugerować napaść na zarząd ,albo wynikaly z nieznajomości stanu rzeczy.
Moim celem jest podjęcie merytorycznej dyskusji o przyszłości plecionkarstwa i poprawie losu plecionkarzy i wikliniarzy w zakresie ,w jakim Stowarzyszenie może działać.
Prezes Górczyński lub ktoś inny z zarządu będzie zamieszczał na forum rożne informacje z życia Stowarzyszenia m in terminy spotkań i inne.
Pozdrawiam i przepraszam wszystkich ,którzy mogli się poczuć dotknięci moimi wpisami. |
Minęło prawie pół roku od w/w wpisu i jak dotąd nie ma odzewu.
Żadnych informacji z działań zarządu,żadnej merytorycznej dyskusji o plecionkarstwie, o ile wiem ,a szukałem, żadnej niestety strony internetowej .
Jeśli prezes Górczyński uzna to za napaść na zarząd, to trudno,ale obiecanych informacji nie ma.
Być może w czerwcu na walnym czegoś się dowiemy. _________________ Pozdrawiam Maciej Pawlak
|
Powrót do góry |
|
 |
Petro_1 Terminator / wyrabia obręb górny

|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 08:51 Temat postu: |
|
|
Ja na temat działań zarządu się nie będę wypowiadał, bo dopiero wysłałem deklaracje o przyjęcie mnie do tej organizacji. Myślę ze współpraca wszystkich wikliniarzy i plecionkarzy będzie coraz lepsza. Mam nadzieje ze pozytywnie moja deklaracja zostanie przyjęta. Ciekaw jestem dyskusji na temat przysłosci plecionkarstwa w Polsce na zebraniach stowarzyszenia. Jestem z zawodu wikliniarzem i chcem bardziej wejśc w środowisko tego ciekawego, artystycznego rzemiosła. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 08:51 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |